Bækkehuset
- krøller eller ej

Vores have

Der er jo andet end vilde planter - så denne side omhandler de blomster og og andre planter, der er her med fortsæt! 

 Artiskokkerne her blev sået i 2019 og er i sommeren 2020 nået en højde over 1,65 m. De står mellem krydderurterne, men er bare til pynt

Hindbær den 15. november 2020. Det er Autumn Bliss, som skulle give bær hen i oktober. 

 Dagliljer er meget almindelige, også hos os. De fås dog i flere nuancer, end dem der er her i haven

Denne smukke, velduftende lilje kaldes vist nok "Afrikansk lilje". Løgene fås i de fleste supermarkeder om foråret. De er meget nemme at dyrke, bare man husker at grave dem op om efteråret og opbevare dem frostfrit til foråret.   

 

Vi har drivhus - faktisk nummer tre af slagsen. Det første var meget lille, og nummer to blev væltet i en storm. Vores nuværende er derfor ikke med glas.

Jeg dyrker først og fremmest tomater og agurker - og i starten af sæsonen lidt salat. Desuden plejer der også at være auberginer, paprika og chili, som her i 2020 blev næsten udryddet af bænkebidere. Et nyt hold er dog på vej!

 Desuden har jeg en meget aktiv klokkeblomst ved navn Cobaea, der giver farve i huset og tiltrækker en del flyvende insekter

                                 Udviklingen fra den grønne knop til den helt færdige dybblå farve går over disse trin.

                                             (Farvens intensitet afhænger meget af det lys, man ser den i)

                                           I oktober begynder frugterne at vise sig

Thuja-hækken ud mod Bækkehusvej har her i 2020 fået del visne grene. Det ser dog ud til, at den overvinder det. Og man giver sig jo ikke lige til at købe nye planter, når de her alle er femavlet af stiklinger fra et gammelt Thuja-træ inde i haven.

En stor glæde ved at bo i et hus med have er jo - foruden grønsagerne og andre planter - de vilde fugle. I vores have bliver der fodret hele året, og der er (næsten altid) adgang til frisk vand. Det bruges nok som drikkevand, men i høj grad også til at bade i. Det seneste "badekar" i vores have er en gammel støbejernsgryde - med to havefliser i bunden. 

                                          "Badegæsten" er en solsort, som vi har masser af i haven!